Manege - Rijbaan molenzicht
Dressuur, paarden, Denderwindeke, Ninove
45
page-template-default,page,page-id-45,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Manege

Manege

Molenzicht is gelegen in een prachtig natuurlandschap. Wij bieden u 2 buitenpistes, 1 binnenpiste, een trainingsmolen en 20 ruime boxen aan. Tevens is er genoeg weidegang voorzien om uw viervoeter te laten grazen. U kunt bij ons terecht om het paardrijden te leren van het prille begin tot en met een volleerd wedstrijdruiter.

Molenzicht behaalde onlangs het Equilabel, het kwaliteitslabel voor maneges en pensionstallen. Meer info aangaande het Equilabel vind je op de site van het Vlaams Paardenloket.

BillyBolly02

Onze manegepaarden worden door ons geselecteerd op betrouwbaarheid en karakter. Zo kunnen we onze klanten in alle vertrouwen en met een veilig gevoel leren paardrijden. Er wordt les gegeven op verschillende niveaus, zo kan iedereen jong of oud op zijn tempo leren paardrijden.

 

De eerste lessen bestaan uit een aantal privélessen. Dit garandeert onze volle aandacht voor de beginner, want alle begin is moeilijk. Wanneer u de eerste stappen heeft gezet, kan u de overstap maken om in groep te rijden.

 

De groepslessen bestaan uit maximum 5 personen zodat iedereen voldoende aandacht kan krijgen. Het niveau van de lessen gaat van beginners tot gevorderde ruiters. Tijdens de zomerperiode worden er ook regelmatig buitenritten georganiseerd. Heeft u nog vragen aarzel dan niet om contact op te nemen.

Dressuurstal

Voor diegene die zich willen bekwamen in de dressuursport zijn er alle dagen lessen tot en met Prix St George niveau. Paarden worden bij ons stap voor stap op een respectvolle manier getraind waarbij de basis als een rode draad doorheen de training loopt.   Hans, die zelf nationaal dressuurruiter is en zijn beroep met veel passie uitoefent, vraagt dan ook 200% inzet om zo het hoogst mogelijke niveau met ruiter en paard te kunnen bereiken. Ruiters van Rijbaan Molenzicht kan u overal aantreffen van LRV tot regionale en nationale wedstrijden.   Om onze ruiters te vervolmaken worden er regelmatig clinics, stages en workshops georganiseerd en dit tot op Grand Prix niveau.   Heeft u nog vragen aarzel dan niet om contact op te nemen.

Hans behaalde het trainersdiploma bij het NHI (Nederlands Hippisch Instituut).

Hij volgde een opleiding “Gymnasium van het Dressuurpaard” in de stallen van Coby Van Baalen, alsook ook een opleiding “Sport psychologie” in de Academie van Tinneke Bartels.

Paarden

Romina-007

Romina v/h Molenzicht

v. Rosenkavalier

m. Ulan

Fairy Tale

Paard Fairy Tale (2007), goedgekeurde hengst Westfalen, vader Friedensritter, moeder Romina v/h Molenzicht (Rosenkavalier), werd te koop aangeboden bij dressuurstal van Andreas Helgstrand,ver kocht voor +/- 400.000,00 Eur

Fairy-Tale-s

Fairy Tale 25

v. Friedensritter

m. Romina v/h Molenzicht